Over Mij


Ik zal beginnen bij mijn jeugd. Als ik kind nam ik al dingen waar die anderen niet voelden of zagen. Onder anderen zag ik overleden personen en dieren. Ik voelde pijntjes van anderen. Ik merkte dat als ik mijn hand op een pijnplek legde, de pijn minder werd en soms geheel verdween.


Pas op latere leeftijd ben ik mij er meer in gaan verdiepen, mede door de juiste personen tegen te komen. Ted Borsboom, helaas overleden, kwam op mijn pad en heeft mij geweldig geholpen om met mijn gave om te gaan.


Tijdens mijn werk als paarden gebitsverzorger kwam ik er achter dat ik beelden door kreeg van deze dieren en hun pijn mocht voelen. Op dat moment had ik nog geen 'aan en uit knop' op wat ik binnen kreeg en stond ik vaak het paard te behandelen met zijn pijn of de pijn van zijn baasje.


Met 'aan en uit knop' bedoel ik dat als ik de knop op uit heb staan niets meer waarneem of voel. Op het moment dat ik aan een Reading begin zet ik de knop op 'aan' en mag ik weer voelen waarnemen en zien.


Door mijn werk kon ik met mijn gave werken. Door steeds meer readings te doen bij paarden ontwikkelde ik mijzelf.


Op dit moment mag ik een hoop meer doen, zie ook mijn pagina over Readings.


Een van de voorbeelden dat ik bij een paard wat mocht voelen was, dat een Friese merrie niet drachtig wilde worden. Ik voelde dat er nog een versteend veulen in haar zat. De eigenaar is met zijn paard naar de kliniek in Utrecht gegaan, alwaar de dierenarts een versteend veulen aantrof in de baarmoeder.


Een andere eigenaar vertelde mij dat het paard bang was voor trekkers, waardoor het soms gevaarlijk was om buiten te rijden. Ik kreeg beelden door van het paard dat hij getuige was van een aanrijding met een vervelende afloop. De eigenaar wist via internet dat voorval te achterhalen.


Vaak is het dat als het dier een gebeurtenis heeft laten zien, deze beter kan verwerken, waardoor het dier zijn angst geheel of gedeeltelijk kwijtraakt. Bij honden duurt deze verwerking meestal langer dan bij paarden.


Het begeleiden van kinderen met een gave is prachtig om te doen. Ik mag met ze mee kijken en zien wat zij waarnemen. Hierdoor heeft het kind het besef dat hij of zij niet de enige is die dat ziet en dus niet gek is. Voor kinderen is het belangrijk dat zij begrepen worden. Als kinderen hun verhaal doen en daarbij niet begrepen worden, raken zij in de war.


Huizen reinigen van entiteiten (geesten). Het kan zijn dat je in je huis dingen waarneemt die je niet kan zien. Soms voel je aanwezigheid in je huis, maar je ziet het niet. Dit kan vervelend zijn, vooral als je nachtrust er onder lijdt. Met het reinigen van huizen locaties werk ik met mijn gidsen. Zij zijn in staat om een huis schoon te maken van deze entiteiten en het huis te beschermen.


Er zijn ook voorbeelden dat ik door middel van magnetiseren de pijn of kwaal mag verminderen. Een voorbeeld wat mij bij gebleven is: een paard had verhoging van 40 graden koorts, de dierenarts wist helaas niet wat het paard mankeerde. Ik werd door mijn klant gebeld of er misschien een ontsteking aan haar gebit kon zijn. Ik stond bij het paard en nam bij mij zelf waar dat ik pijn kreeg aan mijn nieren. Het paard wilde op dat moment niet meer drinken en eten. Ik heb mijn handen, tijdens het magnetiseren, een half uur op de nieren van het paard gelegd waarna de verhoging was gezakt tot 37 graden. Ik heb het paard drie dagen behandeld, waarna het paard weer goed begon te eten en te drinken. De eigenaar heeft na deze drie dagen de urine van het paard opgevangen en laten onderzoeken door een dierenarts praktijk. De uitslag was dat er nog wat niergruis in haar urine zat, maar dat dat geen belemmering meer kon veroorzaken. Hiermee was het bewijs geleverd dat het paard inderdaad last had van zijn nieren en nu weer pijnvrij was.


Ik ben ook een ziener, wat mij in staat stelt om overledenen te zien. Als een dierbare plotseling uit je leven wegvalt en je geen contact meer hebt kunnen leggen, is het fijn als iemand dat voor je kan doen. Zo kunnen onopgeloste vragen beantwoord worden. Mijn manier van werken met overledenen is, dat ik ze zie, ze kan omschrijven waardoor ik zeker weet dat ik contact hebt met de juiste persoon. De overledenen geven vaak mij nog hints om zeker te zijn dat zij diegene zijn waarmee de familieleden contact willen hebben.


Inmiddels doe ik ook veel readings bij mensen. Bij het readen van dieren maakt het ook niet uit of het een paard, hond of kat is.


Ik hoop zo op deze manier een aantal dingen helder te hebben gemaakt van wat er mogelijk is door middel van een reading.


Wat voor mij voorop staat bij het doen van een Reading, dat ik door krijg wat belangrijk is voor mens en dier. Ik vind het dus niet belangrijk hoe de kleur van je auto is, dat zal dan ook de reden zijn waarom ik dat niet door krijg.